Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 24 » «Коли душа вимагає свята»
11:09
«Коли душа вимагає свята»

Завжди бажані й довгоочікувані Новорічні свята зазвичай відзначають гучно і яскраво із застосуванням піротехнічних виробів, що в багатьох випадках обертається лихом.

Через порушення правил зберігання та використання  піротехнічних засобів  мають місце надзвичайні події, під час яких травмуються люди. Крім того, як свідчить статистика, під час різдвяних та новорічних свят від піротехнічних засобів отримують різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження пересічні громадяни, а деякі з них - гинуть.

З метою врегулювання в Україні організації виробництва, транспортування, зберігання, продажу, дотримання заходів безпеки під час використання та утилізації побутових піротехнічних виробів наказом МВС України від 23.12.2003 №1649 «Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів» затверджено Тимчасові правила обігу в Україні побутових піротехнічних виробів.

Продаж побутових піротехнічних виробів здійснюється через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.

Реалізацію побутових піротехнічних виробів споживачам мають право здійснювати суб'єкти господарювання, діяльність яких пов'язана з обігом побутових піротехнічних виробів, за наявності наступних документів:

  • свідоцтво про реєстрацію;
  • статут (для юридичних осіб);
  • дозвіл на початок роботи, виданий органами державного пожежного нагляду та Держнаглядохоронпраці;
  • копії свідоцтв (довідок) про проходження спеціальної підготовки та допуску до роботи з піротехнічними виробами працівників, які мають такі допуски.

Продаж побутових піротехнічних виробів на ринках забороняється.

Застосування     побутових     піротехнічних     виробів здійснюється споживачем відповідно до  інструкції,  розміщеній  на виробі або на споживчому пакуванні виробу.

Забороняється застосування споживачем побутових піротехнічних виробів  у  заборонений рішеннями органів місцевого самоврядування час.

При проведенні  масових  заходів  забороняється  застосування споживачем  побутових  піротехнічних  виробів,  що можуть створити небезпеку травмування  людей  осколками,  горючими  елементами  та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються.

Крім того, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за порушення обігу піротехнічних засобів юридичні та фізичні особи несуть відповідальність за статтями:

Ст. 159 (Порушення правил торгівлі на ринках). Відповідно до пункту 47 Правил торгівлі на ринках на ринку забороняється продавати вироби піротехнічні побутові та вибухові засоби, за винятком спеціалізованих магазинів.

Ст. 160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях). Відповідно до підпункту 7.1 Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів продаж побутових піротехнічних виробів здійснюється через спеціалізовані підприємства торгівлі та спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів

Ст. 164 (Порушення порядку заняття господарською діяльністю). Здійснення діяльності без державної реєстрації як суб'єкта підприємницької діяльності, що містить ознаки підприємницької, або здійснення без одержання ліцензії видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону.

Ст. 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

 

О. Чумаченко

Інспектор дозвільної системи Віньковецького РВ

капітан міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 453 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz