Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 11 » Людей не лякає відповідальність за продаж самогону
09:45
Людей не лякає відповідальність за продаж самогону

Надмірне вживання спиртних напоїв стимулює зростання злочинності. Майже кожен другий злочин здійснюється в стані алкогольного сп’яніння. Така сумна статистика сучасності, і вона не зміниться, доки виробники «оковитої» не припинять свою протизаконну діяльність. Домашня горілка коштує в 2-3 рази дешевше, ніж легальна алкогольна продукція. Тому значна кількість споживачів віддає перевагу так званому «самогону».

Розмах його виробництва сьогодні зростає, і першочерговим завданням міліції – протистояти цьому згубному явищу. «Громадськість не байдужа до цієї проблеми – в міліцію дуже часто звертаються громадяни, в сім’ях яких панує біда під назвою «пияцтво». Регулярно вживаючи алкоголь люди стають постійними клієнтами «самогонників» та попит на їх продукцію великий.

Не слід зневажати небезпекою вживання спиртних напоїв домашнього виробництва. Казки, які розповсюджують любителі самогону, про екологічно чисту та безпечну продукцію частіше за все руйнується експертами. Виявлену домашню «оковиту» правоохоронці направляють на експертизу. Пристрасть до спиртного – питання медичне, а ось поведінка людини, що зловживає алкоголем, перш за все стає проблемою правоохоронців.

Небагато хто знає, що в чинному законодавстві існує адміністративна відповідальність  за виготовлення самогону. Тобто, якщо ви вирішили «нагнати» перваку і зберігаєте його у себе удома, навіть не продаючи, то вже можете бути притягнуті до відповідальності. Згідно ст. 176 кодексу України про адміністративні правопорушення «Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту самогону, чи інших міцних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» (21-170 грн.). Сума невелика, але платити її нікому не хочеться, тим більше що в більшості розвинених країн самогоноваріння для власних потреб дозволено.

Підпадають під адміністративну відповідальність і покупці «самопалу», це передбачене ст. 177 КУпАП «Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення».

Прохання до громадян не стояти осторонь цієї проблеми, тому на виконання статті 6 Закону України "Про міліцію", де вказано, що громадяни повинні сприяти міліції у боротьбі з правопорушеннями, для забезпечення ефективної протидії самогоноваріння в нашому районі, міліція звертається до всіх, кому не байдужа доля своїх співгромадян, з проханням повідомляти, до міліції про роботу "точок" продажу самогону за телефоном "102". А порушники будуть відповідати згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 4589 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 2.0/3
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz