Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 16 » Людське життя не продається !
12:10
Людське життя не продається !

Основною умовою, що сприяє існуванню такого негативного явища як торгівля людьми є правова необізнаність громадян. У пошуках заробітку та кращої долі, люди стають «живим товаром».

Предметом торгівлі може стати будь-яка особа незалежно від статі та віку:

  • чоловіки – з метою експлуатації в праці,
  • діти – з метою використання у жебрацтві,
  • жінки – для сексуального рабства,
  • будь-які особи – для вилучення і трансплантації органів. 

Торгівля людьми – це сукупність таких ознак як вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

Відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини» карається позбавленням волі до 15 років.

Для тих, хто бажає отримати роботу за кордоном, слід звернути увагу на наступну інформацію: торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Розміщують брехливі оголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагають матеріально, щоб затягнути людину в боргову кабалу. Часто торгівцями живим товаром виявляються добрі знайомі чи друзі, причому значний відсоток серед них – жінки. Найчастішими формами експлуатації є нелегальна секс-індустрія, примусова праця, сурогатне материнство, втягнення в злочинну діяльність та примусове донорство.

Якщо Ви або Ваші знайомі вирішили поїхати за кордон, аби не стати жертвою злочину, пов’язаного з торгівлею людьми, правоохоронці по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми застерігають:

  1. Нікому у жодному разі не віддавайте свій внутрішній та закордонний паспорт.
  2. Обов'язково візьміть копії внутрішнього та закордонного паспортів, якщо їдете за кордон. Копії можуть спростити процедуру отримання документів для повернення в Україну.
  3. Переконайтесь, що фірма, яка пропонує працевлаштування, легально працює в Україні.
  4. Укладайте трудовий договір, коли працевлаштовуєтесь за кордоном.
  5. Отримайте робочу візу, якщо їдете за кордон працювати законно. В іншому випадку, Ви можете стати жертвою експлуатації.
  6. Не користуйтесь послугами незнайомців, які пропонують подовжити термін законного перебування на території іноземної держави.
  7. Зверніться по допомогу до посольства або консульства України, якщо за кордоном потрапили у важку ситуацію.

Будьте обачними та обережними! 

Пам’ятайте, сексуальна експлуатація, примусова праця, а також жебрацтво - це кримінальні правопорушення, яким можна запобігти.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 413 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz