Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 9 » Міліція інформує! Посилено відповідальність за насильство в родині
11:55
Міліція інформує! Посилено відповідальність за насильство в родині

12 лютого 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім'ї".

 Законодавчим актом виключено зі статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання у вигляді штрафу та виправних робіт. При цьому залишено покарання у вигляді громадських робіт або адміністративного арешту, а також, передбачено можливість застосування приводу до особи, яка ухиляється від явки до органу внутрішніх справ або суду у справі про вчинення насильства в сім'ї.

Насильство в сім’ї це – сміття, яке треба виносити з домівок українських родин!

За визначенням ЗУ «Про попередження насильcтва в сім’ї», насильство в сім’ї – це будь – які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім’ї  по відношенню до іншого (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини і громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю. 

Насильству в сім’ях запобігти повністю не вдається. Більше того: незважаючи на притягнення окремих сімейних дебоширів до відповідальності, вони скоюють ті ж правопорушення вдруге і втретє. Саме тому, було внесено вище зазначені зміни до статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання. Надіємося, що із такими покараннями кількість «сімейних дебоширів» зменшиться.

За насильство в сім’ї за поточний 2015 рік у Віньковецькому райвідділі міліції поставлено на облік 9 осіб, всього на обліку СДІМ перебуває 35 осіб. Проте ці цифри не відображають реальної картини, бо значний відсоток постраждалих не звертається по допомогу до правоохоронних органів і відмовляються від спроб їм допомогти. За перший квартал 2015 року, за вчинення насильства в сім’ї (ст.173-2 КУпАП) – працівниками міліції складено 13 адміністративних протоколи.

Щоб захистити себе і своїх близьких від насильницьких дій радимо звертатися до працівників міліції за телефоном „102”, або безпосередньо до свого дільничного інспектора, або до начальника служби дільничних інспекторів міліції.

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділення

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 536 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz