Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 18 » Міліція в черговий раз закликає громадян бути уважними та обачними
15:35
Міліція в черговий раз закликає громадян бути уважними та обачними

Зазвичай шахраї користуються способом виманювання грошей, телефонуючи своїм жертвам уночі, аби ті спросоння не мали змоги швидко зрозуміти що сталося. Шахраї телефонують на мобільний телефон, в більшості випадків з невідомого номеру, можуть представившись працівником міліції, повідомити, мовляв, що вашого сина звинувачують у вчиненні крадіжки, чи іншого кримінального правопорушення. Якщо ж батько чи мати хоче, аби син уникнув відповідальності, їй необхідно перерахувати на банківську картку енну суму грошових коштів. Звісно ж, схвильовані батьки одразу кидаються перераховувати замовлену «псевдо міліціонером» суму.

Щоб не постраждати від «мобільних шахраїв», ким би вони не були,  правоохоронці радять, у першу чергу все добряче обдумати. Звісно, за ситуації, коли до тебе дзвонить рідна людина і повідомляє про біду, вкрай важко залишатися холоднокровним. Якщо вже таке з вами сталося:

  1. Після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните йому самі. Як правило, дзвінки від шахраїв надходять із прихованого номера, тому намагайтеся набрати номер телефону саме тієї людини, яка вам дзвонить або комусь з тих, хто знаходиться в її оточенні - дружині, чоловікові, друзям або знайомим. Словом, перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає.
  2. Якщо вам дзвонить людина, що називає себе міліціонером, зателефонуйте самі в міліцію. Липовий міліціонер, звичайно ж, не назве своє ім'я, прізвище, звання і посаду, мотивуючи це занепокоєнням, що про це дізнаються спецслужби. Відтак, уточніть, в якому саме райвідділі міліції знаходиться ваш родич. І одразу ж зателефонуйте хоч би за номером «102». Упродовж короткого часу ви точно отримаєте однозначну відповідь і впевнитеся у безглуздості того, що вам намагаються нав'язати.
  3. Слід запам'ятати: ніхто ніколи не стане вимагати хабар по телефону та ще й тримати вас на зв'язку, поки ви не переправите гроші на рахунок. Погодьтеся, безглуздо вірити якійсь безликій людині, яка вам дзвонить хтозна-звідки.
  4. Як бачите, так або інакше, але вам слід перервати розмову з опонентами. Це потрібно для того, щоб зібрати до купи думки, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно. І, нарешті, зробити таки кілька дзвінків, завдяки яким, у будь-якому випадку, все стане на свої місця.

Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам'ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 505 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz