Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 12 » Надмірна довірливість – знахідка для шахраїв
16:43
Надмірна довірливість – знахідка для шахраїв

Обережно, шахраї застосовують всі можливі вмовляння, спрямовані на людяність та доброзичливість.

Наприклад, на вулиці до вас можуть звернутися з проханням позичити на кілька хвилин свій мобільний телефон, щоби терміново викликати швидку допомогу чи міліцію. Або ж попросять зателефонувати з вашого мобільника, при цьому триматимуть у руках свою мобільну картку як ознаку безкорисливості. Обгрунтувань чимало – телефон щойно зламався чи розрядилася батарея. Не дивуйтеся, якщо перехожий накиває п’ятами – просто варто ще раз замислитися над обережністю у спілкуванні з незнайомими.

Дуже часто виманюванням грошей займаються цигани. Потерпілими від такого виду шахрайства виявляються діти та люди зі слабкою психікою. Вдаючи з себе знахарів та чаклунів, цигани залякують дітей байками про невиліковну хворобу їхніх батьків, лікувати яких вони би згодилися за певну суму. Вражає, які великі суми вдавалося виносити дітям з дому під впливом шахраїв. Піддаються на такі витівки і жінки. Варто лише розповісти циганці про велике горе, що чекає на родину потерпілої, як жінки, що виявилися непідготовленими до такої психологічної атаки, готові віднести з дому всі гроші та коштовності, аби тільки циганка взялася за зняття злих чар. 

Ще раз нагадуємо правила, яким треба слідувати, щоб не стати жертвою шахраїв:

1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. Спілкуйтеся з незнайомими людьми не більше хвилини-другої. Якщо у людини є конкретне і чітке прохання, вона озвучить його одразу. Якщо ж вам починають говорити такі фрази, як «послухайте, будь ласка», «приділіть мені декілька хвилин», «от посудіть самі», відразу ж припиняйте розмову. Зазвичай, це початок обману.

3. Спілкуючись з невідомим, ведіть себе впевнено і навіть зухвало. Побачивши перед собою таку людину, шахрай навряд чи спробує вас обманути і піде шукати жертву серед більш довірливих.

4. Якщо невідомий занадто настирливий і не хоче вас залишити у спокої, скажіть, що негайно зателефонуєте в міліцію. Зазвичай, це діє. Якщо ж людина чинить опір, то відразу сповіщайте в органи правопорядку.

5. Якщо у двері вашого будинку подзвонив невідомий, не поспішайте відчинити, а поспілкуйтеся через зачинені. Запам’ятайте, ніхто, навіть міліціонер, не має права вимагати впустити його в будинок без згоди власника.

6. Якщо невідомий назвався співробітником певної служби, вимагайте документи. Отримавши їх, неквапливо вивчіть, вдивляючись у кожну деталь. Якщо у вас є підозри, візьміть документ, зачиніть двері і для перевірки зателефонуйте туди, звідки невідомий прийшов. «Справжній» буде довго обурюватися, але дочекається вас, а шахрай втече.

Будьте обережні, зловживати довірою можуть і знайомі вам люди. Кілька разів виконавши умови спільної домовленості – наприклад, щодо реалізації товару, – наступного разу, довіривши такій людині ще більшу суму, ви ризикуєте опинитися без власних грошей.  

Якщо ж ви стали жертвою подібних злочинів, негайно зверніться до міліції. Телефон «102» працює цілодобово.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 457 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz