Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 5 » Обережно - фальшиві гроші!
12:07
Обережно - фальшиві гроші!

Потрапити в гаманець звичайному громадянину фальшиві гроші можуть досить просто.

Памятайте! Необхідно ретельно перевіряти всі купюри, які дають вам на здачу. Продавці, самі того не підозрюючи, також могли стати жертвами шахраїв. А, запідозривши недобре, можуть спробувати збути підробку покупцеві. Запам’ятайте портрети на банкнотах усіх номіналів. Це потрібно, щоб не потрапити на трюк із домальовування нулів на дрібних банкнотах. 

Насамперед рекомендується перевіряти наявність водяного знаку – видимого проти світла зображення на білому полі банкноти в різних тонах (світліших та темніших від паперу), яке повторює портрет, надрукований на лицьовому боці банкноти.

Другий обов’язковий елемент купюри – рельєфний текст. Це елементи друку, які виступають над поверхнею паперу, їхня шершавість відчувається кінчиками пальців. Ним зроблені практично всі написи на купюрах. При цьому фальшивомонетники, як правило, або вдавлюють, або видавлюють сам папір банкноти. Тоді як на справжніх грошах опуклою є саме фарба. 

Також зверніть увагу на захисну стрічку – розміщену в товщі паперу вертикальну темну полімерну смужку шириною близько 1 мм, видиму проти світла. На ній із допомогою збільшуваного скла можна прочитати напис «Україна» або позначення номіналу та тризуб, що повторюється. У підроблених банкнотах захисна стрічка або відсутня, або імітується з внутрішньої сторони одного з аркушів паперу чорним кольором до склеювання.

Правоохоронці попереджають громадян бути дуже уважними при поводженні з грошима. При виявленні підробок негайно звертайтеся до Віньковецького райвідділу міліції або телефонуйте по телефону «102».

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 526 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz