Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 24 » Операція "Нерест - 2015"
09:40
Операція "Нерест - 2015"

Увага! З 01 квітня по 30 червня 2015 року на території Віньковеччини розпочинається проведення операції "Нерест-2015"Навесні настає період розмноження риб - нерест. У цей час рибам необхідно відкласти запліднену ікру. Від цього залежить збереження рибних запасів у річках і озерах, а іноді й навіть існування деяких видів. Саме під час нересту активізується браконьєрський вилов риби, жорстокий і безглуздий.

В цей період на території всієї України заборонено будь-яке рибальство та добування водних живих ресурсів. Як виняток, на час нересту дозволено любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на визначених ділянках рибогосподарських водних об'єктів області.

Порушення правил рибальства згідно частини 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 грн.)

Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, відповідно до частини 4 статті 85 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 грн.). З конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення .

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу відповідно до частини 1 статті 88-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 255 грн.) .

Крім того, збиток, заподіяний внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів і матеріали, здійснюється відповідно до спеціальної такси, де ціна однієї голови риби починається від 17 гривень до 2 550 грн .

Нагадаємо про розміри штрафу :

Одна риба, незалежно від розміру, вилучена із знарядь браконьєрського лову, при нарахуванні штрафів оцінюється так:

  • судак - 510 гривень
  • сом - 425 гривень
  • щука - 340 гривень
  • сазан – 306 гривень
  • товстолобик, білий амур - 255 гривень
  • короп - 196 грн. 50 коп.
  • лящ-170 гривень
  • лин -119 гривень
  • плотва - 78 грн. 60 коп.
  • карась, окунь - 39 грн.60 коп.
  • раки - 25,5 гривень
  • стебло, піскар - 13 грн.10 коп.

(Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1209 від 21.11.2011 року)

 

ЗАБОРОНЕНІ ЗНАРЯДДЯ ВИЛОВУ РИБИ

 

Сітка

Під час нересту сітка – найпоширеніше знаряддя незаконного вилову риби як у досвідчених браконьєрів, так і в любителів випити на березі й посипати невеличку сіточку. Риба, яка потрапить до сітки, вже не виживе, якщо її відпустити назад в річку. А та, яку зловили під час нересту – не залишить потомства.

 

Електровудка

Це заборонене знаряддя вилову впевнено займає перше місце за масштабами руйнування екосистеми водойм. Залежно від потужності вона може знищити все – від риби й ікри до планктону і найменший мікроорганізмів в радіусі від 5 до 20 метрів. Після «роботи» любителів таких вудок ділянка водойми стає нежиттєздатною, а дрібна риба та мікроорганізми, які починають гнити, перетворюють водойму в мертву зону впродовж багатьох років. Найбільше дивує те, що спочатку електровудка, яку винайшли закордоном, використовувалась з науковою метою, а потім наші люди перетворили її в зброю масового знищення всього живого.

 

 

Драк

Кажуть, що браконьєрські способи вилову заборонені, бо калічать і вбивають набагато більше риби, ніж виловлюють. Таку думку цілком підтверджує «драк». Більша частина риби, яка потрапила на «драк», зривається і потім все рівно помирає, покалічена. Згідно статистики лише 10% риби дістається браконьєрам, решта від отриманих ран помирає.

 

Острога

Одне із найстаріших знарядь вилову. Наприклад, у Фінляндії ловити рибу острогою вважається спортом, але в Україні острога – заборонене знаряддя вилову. Риба під час нересту втрачає обережність і піддається варварському знущанню острогою, особливо вночі.

 

Павук

Заборонене знаряддя-пастка, яке складається зі шматка сітки з приманкою, що кріпиться до дуг, і стовпа-стойки з мотузкою. Принцип вилову – раптовий підйом полотна.

 

Перемет

Браконьєрське знаряддя у вигляді донки з десятками і сотнями гачків. Вперше заборонена для вилову риби ще Петром І.

 

За порушення правил та термінів рибальства винні особи відповідатимуть відповідно до чинного законодавства України.

 

О. Моспан

начальник сектору дільничних інспекторів міліції

старший лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1574 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz