Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 23 » Операція «Весняні канікули»
16:30
Операція «Весняні канікули»

Канікули розпочалися не лише у школярів, але й правоохоронців. Саме під такою умовною назвою з 23 березня по 06 квітня 2015 року на території Віньковецького району проводяться оперативно – профілактичні заходи. Мета яких –  попередження та виявлення правопорушень серед неповнолітніх.   

Працівники міліції виявлятимуть та документуватимуть факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів на території Віньковеччини. Особи, які продають дітям алкоголь або тютюнові вироби притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поза увагою не залишаться й ті дорослі, які доводять підлітків до стану алкогольного сп’яніння.

Нагадуємо, що відповідно до Закон України «Про охорону дитинства», а саме ст. 20-1 – діти віком до 16 років з 22.00 год. до 06.00 год. години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення перебувавння дітей до 16 років, та мають право у період з 22.00 до 06.00 год. вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку”. Штрафні санкції: ст. 180-1 КУпАП «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування». Тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Упродовж профілактичних заходів працівники міліції відвідуватимуть за місцем проживання неблагополучні сім’ї, де батьки зловживають спиртними напоями, а також перевіряють території поблизу шкіл з метою виявлення неповнолітніх, які зловживають спиртними напоями та тютюновими виробами.

Працівники міліції звертаються до усіх небайдужих і наголошують, що у період весняних шкільних канікул переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих. На теперішній час серед молоді мають місце поширення вживання лікарських засобів, тому звертаємося до працівників аптечних кіосків та медичних закладів не продавати дітям та молоді лікарські препарати. Нехай за пігулками приходять їх батьки.

Шановні неповнолітні і їх батьки! Нагадуємо вам про адміністративну і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень і злочинів неповнолітніми. Просимо вас з усією серйозністю віднестись до комплексу заходів і більше уваги приділяти щодо проведення дозвілля ваших дітей.

А водії транспортних засобів, будьте уважними та обережними під час керування автомобілем! Не забувайте, що на вулицях діти. Дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість адже за цим стоїть чиєсь життя. Давайте разом піклуватися за наших дітей!

 

В. Вох

о/у кримінальної міліції у справах дітей

лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 505 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz