Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Березень » 27 » Оперативно – профілактична операція «Побут»
13:39
Оперативно – профілактична операція «Побут»

 

        З 20 по 30 березня у на території Віньковецького району райвідділом міліції проводиться оперативно – профілактична операція «Побут». Операцію проводять дільничні інспектори, працівники кримінальної міліції в справах дітей та інші співробітники РВ УМВС, допомогу їм надають члени народної «Самооборони».

        Операція «Побут» – це перевірка та проведення профілактичних заходів з особами, які перебувають на обліку за скоєння насильства в сім`ї; зловживання спиртними напоями; раніше засуджених; батьків, які неналежно виховують своїх дітей. Основне завдання працівників міліції – запобігти та не допустити вчинення правопорушень, знизити вчинення кримінальних правопорушень підлітками та дітьми. Дільничні інспектори відвідуються  помешкання громадян з врученням візитних карток. За період проведення операції було відвідано 334 громадян району.

Відповідно до вимог Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», правоохоронці ефективно протидіють насильству та дискримінації прав людини у сім’ї, насамперед притягують до відповідальності осіб, які умисно наносять моральну шкоду іншому члену сім’ї. Жертвою насильства є людина, яка постраждала від фізичного, психічного, сексуального чи економічного насильства з боку іншого члена сім’ї. 

На даний час на обліку Віньковецького райвідділу перебуває 73 особи за скоєння насильства в сім`ї, на яких заведені профілактичні справи, з ними постійно проводиться профілактична і роз’яснювальна робота про недопущення скоєння ними злочинів повторно.

Найбільш провокуючим «фактором» сімейних дебоширів є алкоголь. У стані алкогольного сп’яніння людина стає більш агресивною, некерованою, вона неадекватно реагує на зауваження. Часто першою особою, яка спілкується з жертвою домашнього насильства є дільничний інспектор міліції. Але досить багато людей, особливо жінок, над якими чинять насильство, не наважуються звертатись до правоохоронців, оскільки бояться помсти кривдника.

Загалом під час операції «Побут» працівники міліції склали 1 адміністративний протокол про адміністративні правопорушення згідно зі статтею 173 – 2 КУпАП (Вчинення насильства в сім’ї або невиконання захисного припису), 5 протоколів згідно зі статтею 178 КУпАП ( Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді), 1 протокол за ст.175–1(Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), 3 протоколи за статтею 187 (Порушення правил адміністративного нагляду), 3 протоколи за ст.159 (Порушення правил торгівлі на ринках) та 1 адміністративний протокол за ст. 192 КУпАП (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік).

Працівникками міліції і надалі буде проводиться профілактична та роз’яснювальна робота серед населення.

 

С.В. Задворний

Начальник МГБ Віньковецького РВ

майор міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 915 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz