Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 23 » Оперативно – профілактична операція «Побут»
11:05
Оперативно – профілактична операція «Побут»

В період з 20 по 30 березня 2015 року на території Віньковецького району райвідділом міліції проводиться оперативно – профілактична операція «Побут».

Операція «Побут» – це перевірка та проведення профілактичних заходів з особами, які перебувають на обліку за скоєння насильства в сім`ї; зловживання спиртними напоями; раніше засуджених; батьків, які неналежно виховують своїх дітей. Основне завдання працівників міліції – запобігти та не допустити вчинення правопорушень, знизити вчинення кримінальних правопорушень підлітками та дітьми. Дільничні інспектори відвідують помешкання громадян з врученням візитних карток, щоб кожна людина могла відразу звернутись за допомогою, а можливо й просто за доброю порадою, та пам’яток щодо запобігання шахрайств та інших правопорушень.

Відповідно до вимог Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», правоохоронці ефективно протидіють насильству та дискримінації прав людини у сім’ї, насамперед притягують до відповідальності осіб, які умисно наносять моральну шкоду іншому члену сім’ї. Жертвою насильства є людина, яка постраждала від фізичного, психічного, сексуального чи економічного насильства з боку іншого члена сім’ї. 

На даний час на обліку Віньковецького райвідділу перебуває 9 осіб за скоєння насильства в сім`ї, на яких заведені профілактичні справи, з ними постійно проводиться профілактична і роз’яснювальна робота про недопущення скоєння ними злочинів повторно.

Найбільш провокуючим «фактором» сімейних дебоширів є алкоголь. У стані алкогольного сп’яніння людина стає більш агресивною, некерованою, вона неадекватно реагує на зауваження. Часто першою особою, яка спілкується з жертвою домашнього насильства є дільничний інспектор міліції. Але досить багато людей, особливо жінок, над якими чинять насильство, не наважуються звертатись до правоохоронців, оскільки бояться помсти кривдника.

Лише з початку  2015 року працівниками Віньковецького райвідділу міліції до адміністративної відповідальності за притягнуто 9 осіб за статтею 173 – 2 КУпАП (Вчинення насильства в сім’ї або невиконання захисного припису), 148 за статтею 178 КУпАП ( Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді), 38 – за ст.175–1(Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), 30 – за статтею 187 (Порушення правил адміністративного нагляду), та 5 осіб – за ст. 192 КУпАП (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік). Нажаль ці цифри є не остаточними.

Шановні громадяни! Просимо усіх не байдужих які стали свідками вчинення неправомірних дій відносно дітей, жінок,  чи пристарілих осіб звертатись до райвідділу міліції за адресою: смт. Віньківці, вул. Заславська, 15, або за тел. 2-13-29, «102». 

 

О. Моспан

начальник сектору дільничних інспекторів міліції

старший лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 478 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz