Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 2 » Працівники ДАІ за безпеку на дорогах!
09:35
Працівники ДАІ за безпеку на дорогах!

Підсумовуючи роботу працівників ДАІ з обслуговування Віньковецького району за 2014 рік, які в інші роки, їх основні зусилля були направлені на контроль за станом транспортної дисципліни на дорогах району і області, та належного виконання усіма учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху. Не дивлячись, на деякі кадрові зміни, та той факт, що один із працівників ДАІ був задіяний на блокпостах в зоні АТО, ситуація на дорогах району залишалась стабільною. Та все ж кількість порушень ПДР та дорожньо-транспортних пригод на території району була високою. Значна частина водіїв, навіть в складних погодних умовах, (туман, ожеледиця, снігопад) ведуть себе занадто самовпевнено. Грубо порушуючи Правила дорожнього руху, не зменшують швидкість руху в населених пунктах, в небезпечних місцях здійснюють обгін з виїздом на полосу зустрічного руху, сідають за кермо в стані алкогольного сп’яніння, наражаючи на небезпеку інших водіїв, пішоходів і самих себе. І це, не дивлячись на те, що штрафи в Україні для водіїв з середніми статками занадто високі.

За 12 місяців 2014 року на території району скоєно 21 дорожньо –транспортна пригода, в яких 2 особи загинули та 4 отримали тілесні ушкодження.

Основні причини дорожньо-транспортних пригод такі :

  • Порушення правил маневрування – 18 ДТП
  • Керування несправними транспортними засобами – 1
  • Недотримання дистанції – 2.

Основні види дорожньо-транспортних пригод такі :

  • Наїзд на транспортний засіб, що стоїть – 4 ДТП
  • Зіткнення транспортних засобів – 9
  • Перекидання – 4
  • Наїзд на пішохода – 3
  • Наїзд на перешкоду – 1.

Якщо рахувати по днях тижня, то найбільше аварій було скоєно у вихідні і святкові дні та понеділок.

Якщо аналізувати по годинах, то найбільшу кількість пригод було скоєно з 9:00 до 12:00.

За віком водіїв, найбільше аварій, створюють водії віком від 20 до 30 років – 23%.

За водійським стажем, найбільше аварій, створюють водії зі стажем 5-10 років – 20%.

Початок 2015 року приніс невтішні результати.

Так 13 січня 2015 року, водій автомобіля ВАЗ 21101, гр. «К», рухаючись по автодорозі Солобківці – Віньківці, о 16:40, біля Зіньківського лісоцеху, не звертаючи увагу на ожеледицю, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, та допустив перекидання автомобіля. В результаті аварії автомобіль отримав механічні пошкодження, водій та пасажири на щастя не постраждали.

18 січня 2015 року о 2:40, водій автомобіля Fiat, гр. «М», рухаючись у смт. Віньківці, по вулиці Жовтнева, не врахував стан дороги, не вибравши безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, та здійснив зіткнення з електроопорою. В наслідок чого, пошкодив електроопору та свій автомобіль. Водій травм не отримав. Матеріали дорожньо-транспортної пригоди направлені у Віньковецький районний суд для вирішення питання про відшкодування збитків.

До речі, хочу сказати, що за неналежне утримання вулично-шляхової мережі, керівники дорожніх організації та Віньковецької селищної ради притягнуті до адміністративної відповідальності.

Також нагадуємо водіям, що у разі вимушеної зупинки, згідно Правил дорожнього руху, обов’язково вмикайте аварійно – світлову сигналізацію, чи позначайте місце зупинки відповідним знаком аварійної зупинки.

Також перевірте та доукомплектуйте автомобільні медичні аптечки, адже у випадку аварії з важкими наслідками, невідкладна допомога може врятувати життя людей.

На завершення хочу сказати, що взаємоповага водіїв і пішоходів, водіїв і працівників ДАІ, безумовне виконання Правил дорожнього руху всіма учасниками дорожнього руху, допоможе різко зменшити кількість порушень ПДР та дорожньо – транспортних пригод.

А ми, і надалі будемо проводити профілактично – роз’яснювальну роботу серед населення, в трудових колективах, водіїв автогосподарств, навчальних закладах, та доводити через газету “Сільські Новини” та на веб – сайті Віньковецького райвідділу міліції ( http://vinmvs.at.ua/ ) про всі випадки найбільш резонансних порушень ПДР та дорожньо – транспортних пригод.

 

В.Сохацький

Т.в.о. начальника ДАІ з обслуговування Віньковецького району

капітан міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 535 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz