Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 4 » Працівники міліції ще раз дають поради, як не стати жертвою шахраїв
15:10
Працівники міліції ще раз дають поради, як не стати жертвою шахраїв

Віньковецький райвідділ міліції звертається до Вас з інформацією про те, що відносно громадян почастішали випадки скоєння такого роду злочину, як шахрайство.

Регулярні застереження правоохоронців у засобах масової інформації про застосування шахраями різноманітних форм обману допомагають людям оберегтись від аферистів. Однак попри всі намагання правоохоронців, люди все ще довіряють незнайомцям.

Так, 3 березня 2015 року близько 15.00 години в смт. Віньківці на мобільний телефон 61 – річної місцевої жительки зателефонувала невідома особа, представилася працівником державтоінспекції, під приводом не притягнення сина до кримінальної відповідальності, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 5000 гривень, які остання перерахувала через відділення “ПриватБанку” на картковий рахунок.

Та щоб не стати наступною жертвою шахрайства, працівники органів внутрішніх справ попереджають громадян бути більш розсудливими та уважними. Тим паче убезпечити себе від подібних злочинних посягань в цьому випадку досить реально.

По-перше, не впадайте в паніку та не поспішайте виконувати умови аферистів. Ніколи в таких випадках, не називайте ім’я своїх родичів. Натомість запитайте в «співробітника міліції» або в так званого сина прізвище, ім’я та по-батькові, дату його народження, факти життя, які відомі тільки вам обом. Майже ніколи шахраї зазначеною інформацією не володіють, і ваш номер набрали випадково. Уточніть, в якому саме відділку міліції знаходиться ваш родич, запитайте посаду, прізвище, ім’я та по-батькові нібито «співробітника правоохоронних органів», після чого зателефонуйте на «102». Перевірте отриману інформацію.

А ще – якомога скоріше передзвоніть тому, хто «потребує вашої допомоги», або людям, які можуть перебувати разом з вашим родичем та підтвердити чи спростувати те, що трапилось. Якщо ж ви чи ваші знайомі потрапили в ситуацію, коли незнайомці представлялись співробітниками правоохоронних органів та вимагали гроші за вирішення якихось питань, негайно телефонуйте в міліцію. Цим ви убезпечите себе від шахраїв, або якщо вимагатель дійсно є співробітником міліції, допоможете очистити органи внутрішніх справ від випадкових людей.

Прислухайтеся до порад правоохоронців, а якщо з вами сталася біда, негайно зверніться до найближчого відділення міліції, або телефонуйте на «102».

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 403 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz