Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 24 » Ремені безпеки: формальність чи реальна необхідність!?
10:15
Ремені безпеки: формальність чи реальна необхідність!?

Відповідь на це запитання цікавить чисельну кількість автомобілістів. Але чому виникають сумніви щодо доцільності їх використання, якщо це передбачено Правилами дорожнього руху, а вони писані ціною людських помилок, за які тисячі людей заплатили життям, залишається незрозуміло.

За статистикою, близько 60-70% смертельних наслідків у ДТП сталися саме через те, що водії свідомо проігнорували використання ременів безпеки. Якщо перевести абстрактні відсотки на більш звичайну мову цифр, то вийде, що зі 100 загиблих людей 60-70 могли б залишитися живими. Щодо поранених під час ДТП, то 84% від загальної кількості всіх постраждалих, як правило, доставляють в лікарні з черепно-мозковими травмами. А застосування ременя безпеки практично виключає можливість травмування голови.

Таке несерйозне ставлення водіїв до цієї проблеми пояснюється нерозумінням громадянами необхідності використання ременів безпеки під час керування автомобілем.

Переваги використання пасків безпеки

Ремені безпеки, які фіксують стан водія в автомобілі, дають йому можливість управляти транспортним засобом навіть в екстремальних, аварійних ситуаціях. У багатьох випадках вони дозволяють водієві не втратити контроль над авто, допомагають уникнути ДТП або, принаймні, пом‘якшити його наслідки. Про це підтверджують ті водії, яким ремені безпеки врятували життя. Тому будемо брати до переконання факти, які реально підтверджують необхідність використання пасків безпеки.

У сучасному автомобілі при різкому натисканні на газ або гальму ремінь блокується, притискаючи водія до сидіння, і це дозволяє йому повноцінно керувати автомобілем, а не триматися за кермо, як за поручень у громадському транспорті. З ременем їздити зручно і набагато комфортніше, ніж без нього. Зараз це сучасна система безпеки, яка потрібна як водієві, так і пасажирам.

 

Згідно законодавства України наявний у автомобілі ремінь безпеки обов’язково повинен використовуватися водієм та пасажирами. Виняток становлять лише особи, які навчаються керуванню, водії та пасажири оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі в населених пунктах, а також особи, які з причини захворювання не можуть використовувати ремінь та водії-інваліди.

Недотримання цих вимог тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу. Та якою б не була ця сума, кожний має усвідомити, що вимоги Правил дорожнього руху, скеровані на самосвідомість кожного – зберегти своє життя і життя інших. І тільки ті, хто цього не усвідомлює, потрапляє у неприємні ситуації на дорогах і вже згодом робить висновок своїх помилок, якщо залишиться живим.

Не забувайте – на дорозі банальних помилок не буває і легковажити – означає свідомо наражати себе на небезпеку.

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 471 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz