Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 2 » Сезон злочинів проти майна уже розпочався
15:40
Сезон злочинів проти майна уже розпочався

У весняний період зростає кількість крадіжок з домоволодінь жителів Віньковеччини.

Криміногенна ситуація у Віньковецькому районі не є надто складною, проте, окрім місцевих жителів, злочини на його території скоюють і заїжджі зловмисники, в більшості випадків особи ромської національності. Причому саме вони завдають найбільше клопоту працівникам міліції.

Найбільше поширені крадіжки з нежилих домогосподарств, та з будинків одиноких пенсіонерів.

Крадії не гребують нічим – виносять телевізори, ноутбуки, одяг, електроінструменти, різну побутову техніку. Їхній винахідливості немає меж, бо щоразу вигадують нові способи, щоб потрапити у помешкання. Традиційними ж залишаються злом дверей, проникнення через вікна, кватирки, балкони, зривання замків, а також проникнення шляхом підбору ключа, або користуються неуважністю господарів, які залишають двері відімкненими.

Як правило, злодії більше «працюють» у селі, ніж у місті. У сільській місцевості переважна кількість громадян протягом дня порається по господарству, на земельних ділянках, але попри все в селі появу «чужих» помітять відразу.

Якщо Ви побачили підозрілих осіб, або осіб ромської національності просимо запам’ятати їх, якщо вони на автомобілі просимо записати номерні знаки автомобіля, марку, колір та повідомити до Віньковецького райвідділу міліції за телефоном «102», цим Ви допоможете людям не бути обманутими, а міліції можливо затримати злочинців.

Нерідко злодії також обкрадають об'єкти торгівлі, причому найдужче полюбляють ті, біля яких немає житлових будинків. У таких випадках часто не вдається знайти свідків, що значно ускладнює розкриття злочину. До магазинів в основному злочинці проникають через вікна, зриваючи попередньо решітки та виймаючи скло. Саме тому заздалегідь потрібно подбати про безпеку та захист свого майна.

Поради, які допоможуть не потрапити на «гачок» шахраїв:

  1. будьте обережнішими та менш довірливими із незнайомцями;
  2. в жодному разі не впускайте їх до своїх осель, що б вони не казали та ким би не представлялися;
  3. намагайтеся одразу перевірити достовірність будь – якої «новини», що прийшла разом з незнайомцями, чи то в телефонному режимі, чи просто перепитайте у сусідів;
  4. намагайтеся запам’ятати їх імена, їхній зовнішній вигляд, яким автомобілем приїхали (марка, колір, державний номерний знак) тощо та негайно телефонуйте в міліцію!
  5. не соромтеся просто телефонувати й повідомляти про підозрілих осіб, котрі обходять ваші вулиці, оглядають будинки, вишукують щоб це викрасти. Можливо, вони прийшли саме по ваші гроші.

Дотримуючись цих простих правил, Ви зможете убезпечити себе і своїх сусідів чи знайомих від шахрайських дій та крадіжок.

Бережіться і не давайте себе обманути!

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 397 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz