Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 23 » Шахраї атакують власників карт «ПриватБанку»
16:47
Шахраї атакують власників карт «ПриватБанку»

Оскільки «пластикові гаманці» зараз мають практично всі категорії населення, - працюючі, пенсіонери, студенти, інваліди - то і зазіхань на карти стає все більше. Ставши жертвами злочинців, люди звертаються в банк і правоохоронні органи, і число таких звернень з кожним днем зростає. 

Як забезпечити безпеку пластикової банківської картки?

  1. При відкритті карткового рахунку в банку неодмінно поцікавтеся, яким чином здійснюється система контролю ризиків по «пластиковим» операціями.
  2. Використовуйте надійні паролі. Ніколи і нікому не повідомляйте ваш ПІН-код. Якщо його просять надати, то ви маєте справу з шахраєм. ПІН-код потрібно запам`ятати або зберігати окремо від банківської карти.
  3. Не надавайте особисту інформацію у відповідь на різні запити по електронній пошті і в інтернеті. Банк не зв`язується зі своїми клієнтами по електронній пошті для отримання конфіденційної інформації. Якщо ви робите покупку через сайт компанії, зверніть увагу на показники безпеки сайту, такі, як, наприклад, значок секретності в рядку стану браузера або наявність «https:» на початку адреси сайту («s» позначає «secure» - безпечний).
  4. Не зберігайте на карті великі суми.
  5. Ніколи не просіть незнайомих людей допомогти Вам скористатися пластиковою карткою.
  6. В кінці кожного місяця потрібно перевіряти всі транзакції по виписці з вашого рахунку. Негайно повідомляйте про підозрілі операції в банк.
  7. Будьте особливо обережні, повідомляючи конфіденційну інформацію про себе (наприклад, дівоче прізвище своєї матері або номер картки пенсійного страхування). Обов`язково з`ясуйте, як ці дані будуть використані, кому ще їх повідомлять і які заходи будуть вжиті для забезпечення їх захисту.
  8. Тому занесіть в свій телефон номер для блокування карти - він є на картці із зворотного боку. Запам`ятайте кодове слово. У разі втрати картки Ви зможете протягом декількох хвилин заблокувати її і Ваші гроші будуть в безпеці.
  9. Користуючись банкоматом, переконайтеся, що на ньому немає слідів злому, сторонніх пристроїв на кардрідері і клавіатурі. Прикривайте долонею клавіатуру під час введення ПІН-коду і звертайте увагу на людей, що стоять у вас за спиною.
  10. Підключіть послугу SMS-інформування для відстеження стану вашого рахунку. Про будь які сумнівні транзакції негайно повідомляйте в банк.
  11. Якщо є необхідність розплачуватися постійно в інтернеті, то намагайтеся користуватися окремою дебетовою карткою, де грошей тримаєте рівно стільки, щоб вистачило на платіж.
  12. Не викидайте платіжні чеки після покупок в торгових точках. Вони містять платіжну інформацію про вас і карту і можуть бути використані шахраями.
  13. Тільки шахраї можуть запитувати Ваш номер мобільного телефону та іншу додаткову інформацію, крім ідентифікатора, постійного та одноразового паролів.
  14. Якщо в Інтернеті Вам пропонується ввести пароль для скасування або підтвердження операцій, які Ви НЕ здійснювали, то припиніть сеанс і терміново зверніться в банк.

Шановні громадяни, будьте уважні.! Адже людська довірливість та наївність риса хороша. Але покращувати фінансове становище шахраїв непотрібно.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 647 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz