Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 22 » Шахраї грають на людських почуттях
09:45
Шахраї грають на людських почуттях

Останнім часом популярністю серед пройдисвітів користуються шахрайські схеми, за допомогою яких вони легко здобувають конфіденційні дані громадян та в подальшому знімають з їх банківських рахунків усі грошові забезпечення. Дослухайтесь до порад правоохоронців, аби не потрапити на гачок шахраїв. 

Інформація для роздумів.

Стаття 190 Кримінального кодексу України визначає шахрайство як умисні дії по заволодінню чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.

Частина 1 цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятидесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Згідно з частиною 2 даної статті, шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Згідно з частиною 3 статті, шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Згідно з частиною 4 статті 190 КК, шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Шахраї вміють себе подати, мають певні знання в галузі психології; уміють добре спостерігати, мають швидку реакцію на швидкозмінну ситуацію. Вони використовують можливості перевтілення, можуть встановлювати контакти з людьми різних типів, обирають відповідну манеру поведінки. Зовнішньо – це комунікабельні, балакучі люди, спроможні швидко привернути до себе увагу інших людей, зацікавити їх, увійти в довіру, створити приємне враження надійної або потрібної людини. Деякі володіють навіть елементами своєрідного артистизму і влаштовують цілі «спектаклі» для досягнення мовного контакту; майстерності виконуваної ролі могли б позаздрити і професійні актори.

Якщо Вам відома будь-яка інформація про шахрайські дії або Ви стали жертвою обману, просимо негайно повідомити міліцію за телефоном 21-3-29 або набрати «102».

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 481 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz