Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 2 » Шахраї «відмовляють гріхи»
14:51
Шахраї «відмовляють гріхи»

Працівники міліції застерігають – не довіряйте незнайомим людям! Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Від подібних шахрайств слід застерегти й неповнолітніх. Не можна, щоб діти знали, де вдома знаходяться гроші чи цінності.

Різноманітні гадалки, провидці, віщунки, самозвані цілительки кочують від будинку до будинку, з села в село, становлять особливо небезпечну категорію шахраїв. Зазвичай вони наділені гіпнотичними здібностями та на підсвідомому рівні знають психологію людини.

Небезпека може підстерігати вас просто на вулиці або ж на порозі власного помешкання. З’явившись поряд, як правило, спритні жіночки пропонують найбільш довірливим зняти «порчу» чи накласти «дієве» закляття для змін на краще у житті. Платою за такі послуги, зазвичай, стають гроші чи ювелірні прикраси. До того моменту, коли ошукані зрозуміють свою помилку, аферисти хутко зникають.

Ставши жертвою подібних шахрайств, громадяни з різних причин не завжди звертаються за допомогою до правоохоронців. Шахраї користуються цим і продовжують злочинну діяльність, за яку законодавством передбачено кримінальну відповідальність – ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання від сплати різного розміру штрафу до кількох років позбавлення волі. Якщо ж шахрайство було вчинене у особливо великих розмірах або громадяни потерпіли від «рук» організованої групи – шахраї можуть потрапити за грати максимум на 12 років з конфіскацією майна.

Дотримуючись елементарних заходів безпеки, ви зможете зберегти своє майно й уникнути неприємних переживань. Але якщо вже трапилася неприємність, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції за номером «102».

 

Н. Балан

інспектор СВ Віньковецького РВ

лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 452 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz