Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 28 » Шахрайські схеми. Як не потрапити до рук шахраїв ?
14:25
Шахрайські схеми. Як не потрапити до рук шахраїв ?

Одним із шахрайських схем – є схема з сектами. Секта ‒ це можливість втекти від реальності для одних і надійний спосіб заробітку для інших. Головною її відмінністю від релігійних організацій є не зміст віровчень, а способи залучення і потім утримання своїх адептів. Потрапивши туди, вирватися на свободу практично неможливо. Людина віддає секті не тільки свій вільний час, а й майно.

Далі – телефонні аферисти. Одна з найшкідливіших схем обману ‒ платні номери. Наприклад, на сайті з продажу автомобілів публікується дуже вигідне оголошення, під ним ‒ контакт. Зателефонувавши за ним, людина виявляє, що з рахунку зняло певну сума. Набагато гірше, коли аферисти грають на довірі: людям дзвонять на мобільний або домашній телефон і кажуть, що їхні близькі потрапили в біду, наприклад, затримані міліцією і допомогти їм можна, заплативши гроші.

Небезпечна валюта. Люди все ж таки звертаються до «міняйл». Не завжди такі операції ‒ шахрайство. Але випадків, коли жертві повертають фальшиві купюри або не всі гроші, достатньо. Причому людина розуміє, що її обдурили тільки тоді, коли аферист уже зник.

На передостанньому місці ‒ афери з листами. Ще один варіант шахрайства в інтернеті ‒ листи, зміст яких зводиться до однієї фрази: «Вітаємо, ви виграли!» На електронну пошту приходить повідомлення про виграш у межах рекламної акції ‒ товар високої якості за дивно низькою ціною. Лист, швидше за все, підписаний великою компанією, тому все виглядає досить правдоподібно. По телефону, зазначеному в листі, людина звʼязується з представником компанії, який пропонує клієнту оплатити товар і пересилку, щоб отримати приз. Підсумок очевидний. Подібні листи можуть потрапити і в звичайну поштову скриньку. У такому випадку головна мішень аферистів ‒ пенсіонери.

А ось і маги, екстрасенси, цілителі, ворожки. Всі вони фактично працюють незаконно: в Україні з 62 тисяч людей, що заробляють нібито надприродними здібностями, тільки 500 мають хоч якусь ліцензію. Набір послуг і схема «обслуговування» у них одна й та ж. У результаті всіляких магічних дій неодмінно зʼясовується, що на клієнта наслали «порчу» або прокляття, які потрібно зняти в найкоротші терміни. Зрозуміло, під силу це тільки магу, та й процедура неймовірно складна, тому за неї доведеться викласти кругленьку суму.

 Працівники міліції радять бути уважними! У випадку надходженням Вам яких-небудь підозрілих пропозицій негайно повідомляйте в міліцію за номером «102».

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 730 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz