Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 2 » Шановні громадяни Віньковеччини не дайте шахраям заволодіти Вашими заощадження
15:52
Шановні громадяни Віньковеччини не дайте шахраям заволодіти Вашими заощадження

Незважаючи на проведення профілактичної роботи з населенням, роз’яснення громадянам правил, яких необхідно дотримуватися, щоб не стати жертвою шахраїв, знову набирає обертів шахрайство. Та найчастіше це – виманювання грошей за допомогою мобільних телефонів.

Та як показує практика жертвою обману може стати кожен – від підлітка до дорослої освіченої людини та пенсіонер. Як правило, шахраї телефонують громадянам, представляються представниками банку, в наших випадках найчастіше «Приватбанку».

Шановні Віньківчани, якщо вам телефонують з банку із проханням продиктувати секретний код вашої пластикової картки, цього не слід робити. Пам'ятайте, що працівники банку ніколи не вимагають диктувати телефоном коди, або ваші дані як клієнта. На будь-якій пластиковій картці обов'язково є телефон "гарячої лінії", за яким можна уточнити, підтвердити чи спростувати отриману інформацію. Таким чином ви зможете уберегтися від шахраїв.

Трапляються випадки, коли до родичів телефонують і представляються працівниками міліції. Стверджують, що їхнього сина, брата чи дочку затримали за скоєння правопорушення. Щоб залагодити ситуацію, негайно потрібні гроші. Часто рідні роблять усе, що їм наказують, і лише після цього телефонують до нібито затриманого. Тоді і з’ясовується, що вони стали жертвами шахраїв. Тому потрібно перш за все потрібно перевірити інформацію на достовірність. Для цього зателефонуйте в чергову частину райвідділу міліції за номером телефону «102» і пересвідчіться, чи дійсно ваша дитина знаходиться у міліціонерів. Якщо ще при цьому вимагають негайно переслати гроші, незважаючи на пору доби, не дійте спонтанно, а погоджуючись повідомте про це правоохоронців, та дійте узгоджено. 

 Більшість користувачів сайтів "Однокласники", "Вконтакті" чи інших соціальних мереж викладають чи не повну інформацію про себе, включно з іменами рідних, контактними телефонами і навіть планами на найближче майбутнє. Тож шахраям достатньо просто переконатися, що такий довірливий користувач не вдома – і гроші вже майже в кишені. Неочікуваний дзвінок родичам (найчастіше вночі), живописання жахів, які чекають на їхнього сина/доньку, підтверджені особистою інформацією з тієї ж соцмережі – і нажахані батьки, навіть не спробувавши зв’язатися з власною дитиною, добровільно віддають гроші! Не повторюйте таких помилок. Поясніть дітям що не варто викладати особисту інформацію в мережі «Інтернет».

Віньковецькі правоохоронці радять :

  1. не піддавайтесь на оманливі вмовляння шахраїв і завжди перевіряйте інформацію, одразу телефонуйте своїм рідним і близьким, імена яких у телефонній розмові згадували шахраї.

  2. не впадати в паніку і не поспішайте виконувати умови

  3. не розгубіться, одразутелефонуйте до чергової частини райвідділу, яка працює цілодобово, і з'ясуйте дану ситуацію, чи дійсно працівник, який представився вам, працює в даному відділі, чи була затримана конкретна особа.

  4. якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв – не зволікайте, повідомляйте одразу працівників міліції.

Чим швидше Ви повідомите правоохоронні органи, тим більше шансів затримати зловмисника.

 

Н.Пазюк

Інспектор СВ Віньковецького РВ УМВС У

лейтенант міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 426 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz