Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 9 » УВАГА! Частішають шахрайства з банківськими картками
10:40
УВАГА! Частішають шахрайства з банківськими картками

Попри проведений міліцією комплекс профілактичних заходів, широку роз’яснювальну роботу через ЗМІ, в районі трапляються випадки шахрайства. Їх жертвами стає значна кількість громадян. За поточний 2015 рік на території Віньковеччини зафіксовано 7 випадків шахрайства з використанням однієї і тієї ж схеми, яка дуже проста та навіть примітивна. Шахраї представляються працівником «ПриватБанку» та під приводом проведення банківської операції з пластиковою карткою вводять в оману довірливих громадян.

Детальніше по кожному випадку:

  1. 3 січня 2015 року близько 13.20 години на мобільний телефон жительки с. Зіньків, зателефонувала невстановлена особа, яка представившись працівником "ПриватБанку" заволоділа грошима в сумі 27314 грн.
  2. В січні 2015 року до ОВС звернулася жителька смт. Віньківці та повідомила, що 10 грудня 2014 року близько 16 год. 00 хв. на  її мобільний телефон зателефонувала невстановлена особа, яка представившись працівником "ПриватБанку" шахрайським шляхом, заволоділа грошима останньої в сумі 3035 гривень.
  3. 19 січня 2015 року близько 19.15 години на мобільний телефон жителя смт. Віньківці, зателефонувала невстановлена особа та представившись працівником "ПриватБанку", під приводом проведення операції з карткою банку, шахрайським шляхом заволоділа грошима останнього в сумі 1774 гривень.
  4. 20 січня 2015 року близько 18.50 годин на мобільний телефон жительки с. Адамівка, зателефонувала невстановлена особа, яка представившись працівником служби безпеки "ПриватБанку" та під приводом проведення операції з карткою банку, шахрайським шляхом, заволоділа грошима в сумі 13135 гривень. 
  5. 22 лютого 2015 року біля 11.00 години невстановлена особа, зателефонувавши з мобільного телефону, під приводом купівлі запчастин через сайт оголошень "OLX", попередньо дізнавшись особисті дані від кредитної картки потерпілої, незаконно заволоділа грошовими коштами в сумі біля 13 тис. грн., які були переведені на невідомий рахунок за допомогою платіжної системи.
  6. 23 лютого 2015 року біля 12.00 год. невстановлена особа, під приводом купівлі дитячої коляски, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 500 грн.
  7. 03 березня 2015 року біля 15.00 год. невстановлена особа представившись працівником міліції, під приводом непритягнення до відповідальності сина, шляхом зловживання довірою, незаконно заволоділа грошовими коштами в сумі 5000 грн., які потерпіла переказала через банківський термінал самообслуговування.

А тепер запитання для роздумів. Чи потрібно бути настільки довірливими? Хіба ваші гроші нічого для вас не значать?

Що ж робити аби не потрапити на вудку до шахраїв?

  • Для отримання переказу на картку будь-якого банку, і не тільки на території України, достатньо тільки номера картки. Це правила міжнародних платіжних систем. Вони діють у всьому світі й для всіх банків.
  • Співробітники «ПриватБанку» не дзвонять клієнтам.
  • За жодних обставин не повідомляйте свої персональні дані по телефону, особливо цифрові коди з SMS-повідомлень банку.
  • Закріпіть за своїми банківськими рахунками новий телефонний номер («фінансовий» номер), найкраще оформіть його на контракт.
  • Вивчіть, яку інформацію за вашим номером телефону, адресою електронної пошти, ПІБ, профілем соц.мережі можуть отримати потенційні зловмисники. Постарайтеся видалити небезпечну інформацію.
  • Не передзвонюйте потенційному покупцеві, якщо він імітує поганий зв’язок.
  • Ніколи і за жодних умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець.
  • Налаштуйте у свого оператора SMS-повідомлення про зміну секретного слова-пароля.
  • Для прийому платежів в інтернеті використовуйте тільки картку з нульовим балансом.
  • У разі підозри про здійснення шахрайської операції з вашим рахунком, негайно телефонуйте, пишіть в онлайн чат або йдіть у найближче відділення й вимагайте заблокувати усі ваші рахунки і транзакції.
  • Не вірте «ідеальним» покупцям, які не торгуються, беззастережно оплачують пересилку, комісію за здійснення платежу.

Будьте уважними, та не станьте жертвами шахраїв із власної безпечності. 

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 662 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz