Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 14 » За безпеку на дорогах
17:10
За безпеку на дорогах

З приходом весняно – літнього періоду, значно зросла інтенсивність експлуатації транспортних засобів. Крім того, на вулицях і дорогах з’явилася велика кількість мотоциклів, моторолерів та мотоблоків, які в певній мірі, також впливають на безпеку руху.

Деякі водії, свідомо ігнорують виконання Правил дорожнього руху, порушуючи їх навіть у безпечних місцях.

За 3 місяці поточного року у нашому районі, тільки зареєстрованих працівниками ДАІ, виявлено 170 порушень Правил дорожнього руху. А певна категорія водіїв сідають за кермо у нетверезому стані, це стосується і водіїв мотоблоків, чим наражають на небезпеку не тільки себе, а і інших водіїв, пішоходів та пасажирів.

Види порушень такі :

  • Перевищення швидкості руху – 5
  • Порушення правил проїзду перехресть – 5
  • Обгін, з виїздом на полосу зустрічного руху – 4
  • Порушення вимог дорожніх знаків та дорожньої розмітки – 13
  • Порушення правил зупинки, стоянки – 7
  • Керування транспортними засобами без реєстраційних документів, посвідчення водія чи страхового поліса – 10
  • Керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння – 14
  • Керування транспортними засобами з не пристебнутими ременями безпеки чи без мотошоломів – 14
  • Інші порушення – 98

За цей же період у районі сталося 6 дорожньо-транспортних пригод з матеріальними збитками, в тому числі одна ДТП з важкими наслідками.

Водій «Г», житель м. Вінниця, на автомобілі «Citroen», рухаючись по автодорозі Хмельницький – Вінниця, за селом Дашківці не вибрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність, не впорався з керуванням і допустив наїзд на припаркований на обочині дороги автомобіль «ВАЗ 2109» яким керував водій «Д». Обидва водії доставлені до лікувальних закладів, а автомобілі пошкоджені і потребують значних матеріальних витрат на їх ремонт. Це, тільки ті дорожньо – транспортні пригоди на місця яких виїжджали працівники ДАІ , а ще декілька ДТП, які сталися в районі працівниками ДАІ документально не оформлялись, так як їх учасники для відшкодування збитків, скористалися «Європротоколом».

Хочемо нагадати водіям мотоциклів та скутерів, що до керування цими транспортними засобами допускаються громадяни, яким виповнилося 16 років. Вони , під час керування, повинні рухатися в застебнутих мотошоломах, мати при собі посвідчення водія, відповідної категорії, та реєстраційні документи на даний транспортий засіб. Також водії всіх механічних транспортних засобів, повинні мати при собі поліс обов’язкового страхування цивільно – правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Згідно постанови ВР України, від 22.09.2005р. №2902-IV, від обов’язкового страхування звільняються такі категорії громадян :

  • Інваліди першої групи, учасники бойових дій, що самі керують своїми транспортними засобами.
  • Інваліди ВВ війни всіх груп інвалідності, а також особи, що керують автомобілями в присутності інваліда першої групи.

Від випадків на дорогах ніхто не застрахований, а тому водії, маючи страховий поліс, завжди можуть розраховувати на певні грошові відшкодування, як за втрату здоров’я так і на ремонт пошкоджених транспортних засобів.

Підсумовуючи, хочу звернутися до всіх водіїв, пішоходів, особливо дітей, будьте уважні на дорогах, бережіть своє життя і життя усіх учасників дорожнього руху а ми, в своїй роботі, і надалі будемо вести суворий нагляд за виконанням вимог Правил дорожнього руху, та проводити інші профілактичні заходи задля безпеки на дорогах.

 

В. Сохацький

Начальник відділення ДАІ з обслуговування Віньковецього району

капітан міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 399 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz