Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 4 » Профілактична операція «Візит» триває
15:30
Профілактична операція «Візит» триває

Усім відомо як багато завдань у кожного дільничного інспектора міліції. І немає другорядного – кожне його слово має вагу, кожен вчинок – на очах у багатьох людей. Тому надзвичайно важливо, щоб ця людина в погонах була гідним прикладом для населення. А ще дільничного мають знати в обличчя, адже лише доброму знайомому можна довірити свої біди та турботи.

Операція «Візит», яка триває, якраз і має на меті популяризацію служби дільничних інспекторів серед населення, налагодження тісного контакту між міліціонерами та звичайними громадянами.

До багатьох жителів району правоохоронці уже завітали, до решти обов’язково навідаються. Відрекомендувавшись та назвавши свою посаду, міліціонери вручають громадянам власні візитні картки із корисною інформацією: контактним телефоном, адресою дільниці, графіком прийому громадян.

Окрім цього, міліціонери цікавляться, хто проживає у помешканні, просять показати паспорт та реєстрацію, запитують чи немає у громадян скарг. Зазначимо, ці заходи мають перш за все профілактичний характер. Дільничний повинен знати кожного, хто проживає на довіреній йому території, бути в курсі нагальних проблем, щоб оперативно реагувати на кожне звернення.

Робота дільничного нелегка, але цікава. Щодня доводиться спілкуватися з різними людьми. Для них ти і лікар, і психолог, і міліціонер, словом спеціаліст широкого профілю. Від того, як працюєш, залежить, чи довірятимуть тобі люди.

У правоохоронців ненормований робочий день, буває телефонують і серед ночі, і у вихідні. Здебільшого дільничні інспектори мають справу з випадками хуліганства та сімейними сварками. Майже на кожній дільниці є декілька проблемних родин, які вже звикли до візитів міліціонера. Також на кожній території проживає чимало самотніх людей похилого віку. У їх домівки міліціонери навідуються часто, приходять аби поцікавитися життям, посприяти у вирішенні нагальних проблем. Адже часто саме ця категорія людей є найменш захищеною і стає об’єктом злочинних посягань. Відвідуються і навчальні заклади, часто це профілактичні візити, адже присутність людини у формі дисциплінує підлітків, але бувають випадки коли доводиться спілкуватися з юними порушниками закону та їх батьками. Під час таких бесід важливо не осудити, а допомогти.

Часто жителі Віньковеччини звертаються зі скаргами на сусідів, або повідомляють про факти домашнього насильства, у таких випадках правоохоронці намагаюсь діяти негайно.

Але незважаючи на позитивні наміри дільничних, не всі жителі довірливо ставляться до них. Тому Ви завжди можете звернутися в службу «102» і перевірити інформацію з приводу обходу громадян названим вам дільничним.

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 463 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz